top of page

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Parisuhdevalmennus, parisuhdeterapia
Sopiiko parisuhdevalmennus minulle? Voinko tulla, vaikka kumppani ei halua tulla mukaan? Milloin voin aloittaa? Paljonko kerta maksaa? Miten maksan? 
Soita minulle tai ota lomakkeella yhteyttä rohkeasti, niin saat kaikki vastaukset mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Samalla tutustumme toisiimme. 
Kuinka voin olla avuksi? Ota se kuuluisa ensimmäinen askel kohti onnellista tulevaisuutta. 

 

Mistä tiedän, että parisuhdevalmennus sopii minulle?

 

Valmennus sopii jokaiselle, jota kiinnostaa oman elämänsä laatu, suunta ja hyvinvointi. Parisuhde on tärkeä osa elämää, ja toimiva parisuhde tuo voimia ja hyvinvointia arkeesi.

 

Valmennus auttaa saamaan selkeyttä tilanteeseesi. Mietit, mitä haluat ja tarvitset - ja mitä et. Mikä on tärkeää ja merkityksellistä juuri tässä elämänvaiheessa? Saat tukea eikä Sinun tarvitse itse pähkiä asioitasi. Lakkaat kiertämästä ympyrää ajatuksissasi. Pääset jumeista ja rajoittavista uskomuksistasi oman pääsi sisällä.  

 

Valmennus onnistuu parhaiten silloin, kun olet halukas saamaan aikaiseksi muutoksia itsessäsi ja elämässäsi. Siksi se vaatii myös voimavaroja mennä eteenpäin. Jos olet kovin masentunut, mieti, jaksatko prosessin.

 

Entä sovimmeko me yhteen? Se selviää vaan tapaamalla. Katsotaan, miten henkilökemiamme toimivat ja uskallatko luottaa minulle syvimmät ajatuksesi ja tuntosi. Ota minuun rohkeasti yhteyttä ja sovi tapaaminen. Silloin et sitoudu vielä mihinkään, mutta annat itsellesi tilaisuuden lähteä uuden alkuun.

 

 

 

 

Onko valmennus parisuhdeterapiaa?

 

Parisuhdevalmennus ei ole pariterapiaa. Se ei sovellu vakavista päihderiippuvuuksista tai vakavasta masennuksesta kärsiville, koska valmennus vaatii voimavaroja ja halua tehdä muutoksia elämässään. Myös parisuhdeväkivaltaan saat apua toisaalta. Niiden hoitoon tarvitset lääkäriä ja psykoterapeuttia sekä tukiryhmää, kuten Al-Anon tai Miessakit. Et saa valmennuksesta myöskään Kela-korvausta.

 

Valmennuksessa katse on pariterapiaa enemmän ruohonjuuritasolla (käytännön tasolla, arjessanne, viestintätilanteissa, pelisäännöissä jne.) sekä tulevassa: siinä, mitä Sinä haluat ( te parina haluatte asioiden olevan jatkossa ja miten aiot päästä tavoitteeseesi. Keskitymme vahvuuksiesi löytämiseen ja vahvistamiseen. Tuen myös teitä sanoittamaan itseä kumppanille (ajatukset, tunteet, tarpeet, tahto jne.) ja kuuntelemaan kumppania (ja hänen mahdollisesti erilaisia kokemuskia ja käsityksiä kuin omani). 

 

Lue Parisuhdekoulusta kertova juttu Etelä-Suomen Sanomissa

 

Paljonko parisuhdevalmennus maksaa?

 

Hinta riippuu tapaamisten määrästä ja siitä, tuletko yksin vai yhdessä kumppanisi kanssa (yksilö- ja parivalmennus). Minulla on kertavalmennusta sekä sarjavalmennusta. Ilta- ja viikonloppulisä on 10 %. Voimme sopia maksuaikataulusta erissä. 
 

Tutustu palveluihini.

Hinnasto

 

Voit myös ottaa minuun yhteyttä, niin kerron lisää valmennustuotteitteni sisällöistä ja hinnoistani. Löydämme varmasti Sinulle sopivan ratkaisun.

 

 

 

Kuinka pitkään parisuhdevalmennus jatkuu?

 

Yhden valmennuskerran kesto on kaksi tuntia. Parisuhdevalmennus voi olla joko kertaluonteinen (Parisuhdekatsastus) tai sarjavalmennus (kuten Parisuhdehulto). Kesto riippuu tavoitteittesi laajuudesta. Sarja voi alkaa 3 -10 kerran intensiivijaksona, sitten voit jatkaa "ylläpitovalmennuksilla" aika ajoin tilanteesi mukaan. Valmennussuhteen kesto voi olla kuukausia tai vuosia. Toki jo yksi kerta voi pistää ison muutoksen alulle!

 

Solmuja parisuhteessa -parineuvonta on vakiorakenteinen. Se perustuu 8 askeleen konseptiin (alkuhaastattelu ja 8 (tai useamman) kahden tunnin tapaamiskertaa). Valmennus tapahtuu parivalmennuksena tai pienryhmäohjauksena. Olen pätevä Katajan hyväksymä parineuvoja sekä ryhmäohjaaja.


Voiko parisuhdevalmennusta saada etänä?

 

Kyllä, valmennusta voi tehdä vaikkapa videovastaanotolla (Teams) /puhelimitse ja yksittäistä asiaa voidaan käsitellä myös sähköpostilla. "Jatkohoito" ja yhteydenpito valmennusten välissä tapahtuu usein sähköpostilla tai puheluin. Etävalmennus verkossa edellyttää hyviä verkkoyhteyksiä. 

 

Keskitytäänkö valmennuksessa johonkin tiettyyn parisuhteen osa-alueeseen vai koko parisuhteen (ja elämän) tilanteeseen?

 

Sekä että. Valmennuksessa keskitytään juuri siihen alueeseen, johon Sinä haluat. Toki kokonaiskuva auttaa meitä molempia. Parisuhde on tärkeä osa elämääsi ja hyvinvointiasi. Jos parisuhteesi voi hyvin, Sinäkin voit paremmin.

 

Tutustu eri valmennustuotteisiini


Jos minulla on elämässäni kaikki hyvin, tarvitsenko parisuhdevalmennusta?


Onnittelut -  et muuttaisi elämässäsi piiruakaan! Tiedät jo, mikä toimii, ja osaat toteuttaa tavoitteesi käytännössä. Olet oman elämäsi valmentaja!

 

Monelle elämäänsä ja parisuhteeseensa tyytyväiselle saattaa kuitenkin valmennuksesta olla yllättävääkin etua. Usein emme tiedosta kaikkia vahvuuksiamme. Valmennus voi auttaa Sinua ottamaan kätketynkin potentiaalisi käyttöön. Konkreettisten tavoitteiden asettaminen vie Sinua helpommin ja nopeammin eteenpäin.

 

Tuen, avaan uusia näkökulmia ja kyselen asioita, jotka pistävät Sinut pohtimaan asioita ja suhteesi tilaa pintaa syvemmältä. Kun puhuu ääneen toiselle ihmiselle, oma ajatuskin kirkastuu.

 

Tutustu parisuhdevalmennuksen hyötyihin


Mistä tiedän, että valmennus kannattaa?


Jos olet halukas muutokseen, niin on todennäköistä, että koet valmennuksen kannattavana sijoituksena itseesi ja tulevaan hyvinvointiisi. Tulevaisuutesi on sellainen, kuin teet sen.

 

Mitä rahaan tulee, tähän pätee sanonta: "If you think happiness is expensive, try unhappiness." Yksikin valmennuskerta voi muuttaa elämäsi suunnan, jos niin päätät.

 

Lue asiakkaitteni kokemuksia


Mitä tuloksia valmennuksella voi saada aikaan?


Juuri niitä tuloksia, mitä haluat. Mitä Sinä haluat ja tarvitset? Tulosten laatu on suoraan verrannollinen aikaan, energiaan ja sitotumiseen, jonka pysyt investoimaan valmennusprosessiin.

 

Toiselle pienikin muutos on iso. Pienestä kasvaa yleensä iso - kun yksi palikka elämässä muuttuu, kaikki ympärilläkin muuttuu. Yksittäinen muutos ulottuu muillekin elämänalueille.

 

Parisuhde on pitkälti "yksilölaji". Ota peili eteesi, niin näet, kenellä on suurin vastuu parisuhteestasi. Mieti, mitä minä voin tehdä parisuhteeni ja kumppanini hyväksi? Koska voit muuttaa vain itseäsi, aloita itsestäsi. Älä odota vain toisen muuttuvan - odottavan aika on niin pitkä!

 

Kun teet asioita eri lailla, suhdekin vääjäämättä muuttuu ympärilläsi. Usein kumppani seuraa Sinua myönteisissä muutoksissa. Voit kannustaa häntä, muttet pakottaa, muuttumaan.

 

Lue valmennuksen hyödyt

Voinko aloittaa heti?
 

Et juutu jonoihin. Sovitaan aloituskerta heti kalanteriin. Soita Sinikalle, puh. 040 555 0079. Varamme ajan kerta kerralta (ei samaa vakikertaa tms.) sinulle sopivina aikoina: päivä-, ilta- ja viikonloppuajat. 
 

Miten valmentajia koulutetaan?

 

Koulutuksia on monenlaatuisia ja -kestoisia. Ole tarkka siitä, että valmentajasi on pätevä. Minä olen FM, opettaja, viestintä- ja kielitieteilijä, kasvatustieteilijä ja suorittanut useita erilaisia valmentajatutkintoja. Olen erikoistunut parisuhdetyöhön, etenkin pariviestintään (parisuhteen vuorovaikutus ja tunnetaidot) . Olen Solmuja parisuhteessa -parineuvoja ja ryhmäohjaaja.

 

Olen saanut elämäntaidon valmentajakoulutuksen Marika Borgin opissa Namasteella. Hän on life coaching-alan uranuurtaja Suomessa. MB-Elämäntaidonvalmentaja-koulutus kesti vuoden, jonka aikana pidin yli 50 raportoitua valmennusta yli 10 asiakkaalle, ja lopuksi annoin valmennusnäytteen. Olen myös suorittanut Namasteella parisuhdevalmennuksen ja enneagrammin lisäkoulutuksia etenkin valmennustaitojen opettaja Viivi Pentikäisen johdolla.

 

NLP Practitioner-koulutuksen (vuoden pituinen, 132 t, 18 lähiopetuspäivää) olen suorittanut Anu Vihosen johdolla. NLP Master Practitioner (1 vuosi, 132 t, 18 lähiopetuspäivää) oli Marja-Leena Savimäen ohjaama. Molemmat tutkinnot ovat Suomen NLP-yhdistyksen sertifioimia. NLP Coach -koulutuksen puolestaan kävin alan pioneerin Reetta Vanhasen johdolla valmennusyritys True Heartsissa. Reetta oli Suomen NLP-yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja.

 

Lue lisää Suomen NLP-yhdistys

 

Ratkaisukeskeinen Reteaming Coach-tutkinto on Ben Furmanin ja Tapani Aholan oppien mukainen ratkaisukeskeisen valmentajan koulutuskokonaisuus. Tein sen Tapani Aholan johdolla Helsingin avoimessa yliopistossa. Tutkintoon kuului hyväksytty ryhmäohjaus (valmennussarja).

 

Lue lisää Reteaming

 

Lisäksi olen suorittanut rakkaussosiologian opintokokonaisuuden Lapin Yliopistoon arvostetulle rakkaus- ja parisuhdetutkimuksen uranuurtajalle, professori Kaarina Määtälle. Olen myös opiskellut kehitys- ja kasvatuspsykologian perusopintojen koulutuskokonaisuuden.

 

Olen Kataja ry:n kouluttama pätevä Solmuja parisuhteessa -parineuvoja- ja ryhmäohjaaja. Saan käyttää markkinoinnissani Katajan nimikettä.

 

Lue lisää Rakkaus- ja sosiaalipsykologia

 

Pohjakoulutukseltani olen filosofian maisteri, pätevä aineenopettaja sekä VPD-viestintäpäällikkö. Maisteritutkintooni opiskelin mm. kasvatustieteitä ja soveltavaa kielitiedettä, kuten kulttuurien välistä viestintää, työyhteisöviestintää ja vuorovaikutustaitoja sekä psyko- ja sosiolingvistiikka ja pragmatiikkaa.

 

Lue lisää Koulutukseni

Asiakas kertoo
“Sinikka on huippuvalmentaja - luonteva, ammattitaitoinen, kekseliäs, äärimmäisen tilannetajuinen ja empaattinen silti jämäkkä ja ryhdikäs jotta asiat rullaavat ja menevät eteenpäin."

Lue lisää asiakaskokemuksia
bottom of page