top of page

ASIAKKAAT KERTOVAT

Sinikka Parisuhdekoulusta

Jokainen kokee valmennuksen tavallaan. Sinä tiedät parhaiten, mikä Sinulle sopii. Lue asiakkaitteni kokemuksia yhteisestä matkastamme ja minusta valmentajana.

Nainen, yksilö- ja parivalmennus

"Valmentajalla tosi hyvä ote ja erinomainen ammattitaito!" 

Parisarja

"Ollaan tosi tyytyväisiä, kuinka ohjasit tulehtunutta keskustelua. Ei kullä oltaisi ilman sinua saatu asioita mihinkään suuntaan. Nyt tilanne rauhallisempi ja haluamme selvittää asioita johdollasi."

Parisarja

"Valmentajan koulutus,kokemus ja innostus työhön näkyivät. Persoona ja opetustyyli olivat sopivia. Et ollut vaan opettaja,vaan inhimillinen ihminen,joka antoi sopivasti elävästä elämästä esimerkkejä. Ne suhteuttivat omia ongelmia.

Vapautunut ilmapiiri. Huomioit meitä tasapuolisti. Osasit sanoa  loukkaamatta suoraan, kun jokin meidän toimintatapa ei toiminut ja opetit miettimään/ harjoittelemaan toimivampaa tapaa. Valmennus sujui hyvin ja loogisesti.Olit tehnyt etukäteis suunnittelutyötä ja tiivistelmää käynnistä oli kiva lukea. Siihen on myös helppo myöhemminkin palata.

 

Ennen ajattelin, että vain kumppanilla on kehittämiskohteita ;) 

 

Nyt saimme niihtä kauan odottamiamme työkaluja sekä oppia. Ennen kurssia en uskaltanut odottaa näin paljoa. Kunpa tämä pysyisi.

Olihan se pitkä sarja 10 krt hintava, mutta hinta-laatusuhde oli kohdallaan.Jos parisuhde parantui, niin oli todella hintansa arvoinen."

Parivalmennus
"Olemme saaneet paremman keskusteluyhteyden ja uusia työkaluja, joiden avulla jatkamme eteenpäin."

Parivalmennus pari- ja yksiläkertoina sekä työnohjaus

"Mies: Hyvä, lämmin ja rakentava ote. Ihan turhaa oli ennakkoluuloja. Ei syyttämistä. Paljon oli väärinkäsityksiä, jotka selvitettiin. Toit näkökulmaa asioihin. 10/10 koko prosessista.

Nainen: Akuutissa kriisissä haimme apua. Saimme helpotusta ja työkaluja paitsi parisuhteeseen myös koko elämän hallintaan. Oli tunne, että välität. Rautainen ammattitaito, kokemusta, rauhallinen tyyli ja osallistutat / haastat molemmat. Todellakin voin suositella tätä. Elämä ja parisuhde saanut uuden mahdollisuuden, vaikuttaa lupaavalta ja valoisalta."

Nainen, yksilö- ja parivalmennus

"Tuli päätös selväksi. Ei ole enää on-off-suhdetta. 

Tunsin oloni aina kotoisaksi Sinikan luona. Valmentaja oli ammattitaitoinen, auttoi minua saamaan silmäni avautumaan, mikä ei ole helppo rasti. Tapaamisissa aika loppui aina kesken, vaikka oli kaksi tuntia. 

Todellakin suosittelen Sinikkaa. Oli jokaisen sentin arvoista. Pysy Sinikka tuollaisena."

Parivalmennus, pari

"Ei mikään massapalvelu. Hyvä hinta-laatusuhde. Toimi paremmin kuin terapia.

 

Ihanan rehellistä, heti kotoisa olo, mikä teki avautumisen helpommaksi. Rento ilmapiiri. Lähestymistapa juuri meille sopiva. Sinikka osaa ohjastaa oikeaan suuntaan. 

Opin uutta itsestäni ja parempia vuorovaikutustapoja. Valmentaja osasi selittää hyvin asiat ja antoi meidän olla itsejämme."

Mies, yksilö- ja parivalmennus

"Sarjan kuluessa päädyimme ratkaisuun suhteen osalta. Hyvä niin. Kyllä nää kerrat avasivat silmiä ja minulle tuli jo sen ekan kerran jälkeen helpottuneempi olo.

 

Tullessa ajattelin, että nämä parisuhdehommat on ihan hömppää, mutta niin vaan tajusin, että tämähän on tosi hyödyllistä. Olisi pitänyt hoitaa suhteen ongelmia jo vuodesta 2014 lähtien. Olis jäänyt ero varmaan tulematta. Suosittelinkin sinua jo kaverille, jolla  on suhde kuralla."

Nainen, yksilö- ja parivalmennus

"Haimme aikanaan parisuhdekarikoihin apua. Vuosia myöhemmin eron synnyttyä sain eron työstämiseen henkilökohtaista valmennusta ja työkaluja prosessointiin.

 

Sinikalla on hyvä aineisto, kotitehtäviä ja varmuutta parisuhteen kompastuskivistä mutta myös mahdollisuuksista. Olen tykännyt tarkoista kysymyksistä, jotka jää mieleen pyörimään.

 

Sinikka on iloinen, ponteva, positiivinen ja lämminhenkinen ihminen. Hänellä on hyvä kyky kuunnella, tarkentaa ja tiivistää kuulemaansa. Iloinen naurunhelinä keventämään tunnelmaa, vaikka vakavista ja vaikeista asioita puhutaan.

 

Puolueettomuus parisuhde keskustelussa pysyi, empaattinen mutta puolueeton. Myös se, että pystyy kaikista asioita ja tunteista puhumaan ja avaamaan niitä." 

Nainen, yksilövalmennus

"Kiitos Sinikka matkasta, joka on ollut vaikea, pitkä ja hidas osaltani. Olen oppinut itsestäni paljon ja matka jatkuu. Olen löytänyt ilon ja onnen, kiitollisuuden ja anteeksiannon. Luopuminen on ollut vaikeaa ja on yhä. Olen osannut purkaa muurejani ja valmiiksi kirjoitettua elämää, elämään tässä ja nyt ja ottamaan vastaan sen, mitä elämä antaa, kuuntelemaan ja kuulemaan, lempeyttä ja hyväksymistä. Rakastamaan sitä, mitä on ympärillä ja sietämään sitä mitä ei ole."

Nainen, yksilö- ja parivalmennus

"Olen ehdottomasti sitä mieltä, että jos ja kun parisuhteessa ajetaan karille tai ollaan huolissaan siitä, mihin ollaan matkalla, on ehdottoman tärkeä keskustella juurta jaksain - johtipa se parisuhdetta uuteen nousuun tai sitten eroon. Asiat on kuitenkin työstettävä ja parisuhde jos mikä on sen arvoinen kultakimpale, voimavara ja generaattori elämässä, että huolto ja korjaus on aivan paikallaan tarvittaessa ja ennaltaehkäisevästikin, kun ruostumista on havoittavissa.

 

Mutta myös eropäätöksen tekemiseen valmennus on hyvä työkalu: entiset kuonat ja taakat on jätettävä taakse, että voi mennä eteenpäin muuten kantaa seuraavaan suhteeseen entisen suhteen ongelmat muuttokuormassa.

 

Sinä, joka emmit, totean vain. että jos kulkee parisuhde viidakon "pimeässä, kengittä ilman karttaa ja suuntavalokin puuttuu" kinttupolulla, jos olet itku kurkussa ja yksin, ottaisin ehdottomasti tämän moottoritien Sinikan ohjauksessa. Muuten saat kyllä itse taapertaa karttakädessä pitkänkin matkan. kunnes valoa alkaa löytää.”

Pari, sarjavalmennus
"Olit onnistunut todella hienosti kiteyttämään tapaamisten jälkeisiin yhteenvetooihin kaikki tärkeät, keskustelemamme asiat. Meistä oli tosi hyvä ja rohkaiseva tunnelma, olet kyllä taitava työssäsi. Saimme joka kerta jutunjuurta ja kivaa virettä kotiin."

Nainen, parivalmennus
"Hyvin saimme apua ja eväät jatkaa parisuhteen työstämistä. Otit kummatkin huomioon sessioiden aikana. Oli aina lämmin vastaanotto kun kävimme valmennuksessa. Saimme ratkottua ongelmamme ja päästiin kriisin yli. Kummankin oli muutettava ajatustapaa ja otettava toisen tarpeet huomioon. Nyt olemme avoimempia toisillemme ja osataan puhua asioista eikä oleteta toisten asioita."

Nainen, Arkirakkaus-verkkovalmennus

"Arkirakkaus-verkkovalmennus on todella hyvä niin itsetutkiskeluun kuin
puolison kanssa keskusteluyhteyden löytämiseksi. Valmennus avasi liittoomme
aivan uudenlaisen yhteyden ja kemian 15 avioliittovuoden jälkeen. Tästä on
turvallista jatkaa suhteemme syventämistä. Paras yhteinen hankintamme!"

 

Nainen, yksilövalmennus

"Valmennus auttoi selviytymään vaikeassa elämäntilanteessa. Hain valoa tunnelin päähän, ja uskoa itseen. 
 

Ilmapiiri oli vapaa ja myönteinen. Tämä todella haastoi ajattelemaan. Ei vellottu pahassa olossa. Valmentaja on helposti lähestyttävä, avoin, asioihin laajasti perehtynyt ja innostunut. Koin olevani ainutlaatuinen omassa tilanteessani. Olit keskittynyt juuri minuun ja minun ohjaamiseen.

 

Vaikka tunteista paljon puhuttiinkin, tyylisi sopii myös sellaiselle, joka karttaa ”tunnehömppää” tai ”terapeuttista” lähestymistapaa.
 

Olin pulassa ja pääsin eteenpäin. Kiitos!"

Nainen, yksilö- ja parivalmennus
"Valmennus oli ihan parasta! Ensin oli parikertoja, mutta sarjan loppu yksilökertoja. Valmennus selvensi omaa ratkaisua ja auttoi näkemään tilanteen minun kannalta. Tästä on ollut suurta apua uuden elämän aloittamiseen. Sain rohkeutta ja itsetuntemusta. Kiitos Sinikka!"

Mies, parivalmennus

"Ilmapiiri oli loistava, samoin menetelmät ja eri näkökulmat. Tämä oli hyvä itsetutkiskelun paikka. Olen ollut törppö ja itsekeskeinen. Oivalsin, että parisuhde vaatii jatkuvaa työtä ja millainen merkitys kommunikaatiolla on."

Nainen, parivalmennus

"Pidin keskusteluista. Kiitos kannustavasta tukemisesta ja siitä, että saimme vuorotellen äänemme kuuluviin. Opimme toisiltamme paljon. Avasi silmät näkemään parisuhteen eri lailla.

 

Valmentaja oli asiantunteva ja luottamusta herättävä."

Nainen, parivalmennus

"Parisuhteemme oli isossa riitatilanteessa. Usein oli raskasta tulla keskustelemaan, mutta joka kerta se auttoi. Vaikka tulessa oli monesti kireä tunnelma ja vaivanneita asioita, niin
se laukesi valmennuksen aikana. 

 

Pureuduttiin juuri niihin meidän ongelmakohtiin, mikä oli hyvä. Meistä oli todella hyödyllistä, että teit kirjallisen koonnin käynnistä - pääsi palaamaan valmennukseen, kun mieli oli tyynempi.

Otteesi oli lempeä, mutta napakka, mikä toimi meille tosi hyvin, joka mahdollisti sen, että
molemmat pääsivät sanomaan asiansa. Meille jäi sinusta luotettava ja lämmin kuva. Olit
ammattitaitoinen ja selkeästi sinua kiinnosti asiamme ja sen hoitaminen.

Opin kaiuttamaan toista, ymmärtämään toisen tunteita ja että niitä ei
tule vähätellä. Pysähdyin miettimään omaa käyttäytymistäni ja sitä, mistä
se johtui. Kumpikin pääsi sanomaan asiansa keskeytyksettä. Toisen kuuntelu pakotti katsomaan peiliin. Ulkopuolisen ohjaus auttoi ymmärtämään toista paremmin. Tajusin, että riidat toistaa samaa kaavaa, jos mitään ei muuteta.

Hinta on sopiva huomioiden valmentajan kokonaistyö. Kokonaisuudessaan olimme tosi tyytyväisiä ja saimme työkaluja suhteeseemme."

Nainen, yksilö- ja parivalmennus
"Hain selkeyttä, itsetuntemusta ja välineitä eron käsittelyyn. Sarja oli antoisa ja hyödyllinen. Ilmapiiri oli lämmin, rohkaiseva ja rakentava. Pohdintatehtäviä oli kivuliasta miettiä, mutta niiden purkaminen oli silmiä avaavaa. Valmentajalla on hyvä linja ja tyyli, sessiot olivat hyvin suunniteltuja ja etenivät. Valmennus vastasi juurikin tarpeitani. Uskon hinta-laatusuhteen olleen kohdillaan."

Mies, parivalmennus
"Sarja oli hyvä kokonaisuus. Ilmapiiri oli hyvä. Saimme monia työkaluja ja kotiharjoitukset olivat hyviä, keskityttiin pariin asiaan."

Mies, parivalmennus
"Tulimme ja lähdimme hymyssä suin ja saimme taas toisistamme uusia
oivalluksia! Osaat tosi hienosti viritellä turvallisen, arvostavan ja iloisen ilmapiirin
keskustelulle."

 

Nainen, parivalmennus
"Valmentava ote sopi meille. Terapia on kokeiltu. Tykkäsin kokonaisuudesta! Sinikan ote toimi ja ilmapiiri oli hyvä. Keskustelu meni eteenpäin. Kävimme läpi myös akuutteja aiheita. Saimme myös itsen kehittämiseen vinkkejä. Nyt on uusia työkaluja ja niitä otetaankin käyttöön ajoittain. Sarja vastasi hyvin tarpeita."

 

Nainen, parivalmennus

"Monipuolista osaamista, tarkkanäköisyyttä."

Mies, parivalmennus

"Silmiä avaava kokemus. Olen oppinut tuntemaan itseäni ja kumppaniani sekä meidän suhteemme heikkouksia ja vahvuuksia paremmin. Olen saanut hyvät lähtökohdat suhteemme syventämiseen. Näistä on saatu jo positiivisia tuloksia.

 

Asioiden käsittely Sinikan kanssa on ollut erittäin sujuvaa, ilman kiusallisia tilanteita. Sinikka saa ajatuksesta kiinni "jo puolesta sanasta" ja sanoittaa monesti niitä niin minulle kuin kumppanilleni."

Nainen, yksilövalmennus

"Valmentaja on mielestäni ammattitaitoinen, lämminhenkinen, huumorintajuinen ja valmennus eteni johdonmukaisesti aihepiiristä toiseen. Pidin myös siitä, että sähköpostiin tuli valmennuksen jälkeen tiivistelmä edellisestä valmennuksesta sekä kotitehtäviä ja kehitysehdotuksia mietittäväksi.

 

Koin, että omaan itseen ja oman elämän ja tavoitteiden selventämiseen kannatti satsata. Mielestäni valmennus maksaa itsensä takaisin ja siitä on minulle sekä aineetonta (elämänlaatu paranee, kun tekee itselle oikeita valintoja) että aineellista hyöty."

 

Mies, parivalmennus

"Valmennus pysäytti minut hienolla tavalla. Pääsin puhumaan asioista, jotka olivat lukossa, sekä raskaista tavoista riidellä. Oivalsin omien toimieni vaikutuksen vastapuoleen. Huomaan vaimon ajattelunkin muuttuneen parempaan päin. Olen jo suositellut parivalmennusta ystäville."

Nainen, parivalmennus

"Koko elämä sai valmennuksen myötä uuden suunnan. Oivalluksia itsestäni ja käyttäytymismalleistani tuli valtavasti. Vuorovaikutus- ja parisuhdetaidot kehittyivät huimasti. 

Valmentajan persoona sopi meille. Osasi ottaa huomioon kummankin tavan kommunikoida. Tuki ja puski eteenpäin hankalissa paikoissa. 

Valmennus muokkautui kerta kerralta vastaamaan aina sen hetkisiä kipupisteitä. Olit todella meitä varten ja paneuduit meidän tilanteeseen."

Mies, pari- ja yksilövalmennus

"Halusin oppia parisuhdetaitoja, tehdä ratkaisun ja selviytyä erosta. Näin tapahtui. Kaikille tekisi hyvää käydä tämä kurssi!

 

Ilmapiiri oli hyvä. Opin puhumaan tunteistani ja vaikeistakin asioista. Oivalsin keskustelun tärkeyden. Nyt katson tulevaan. Valmentaja on hieno persoona ja hyvä valmentaja."

Nainen, parivalmennus

"Oli todella mukava ja tarpeellinen intensiiviviikonloppu. Tätä vaan lisää!"

Nainen, pari- ja yksilövelmennus

Kuulumisia parin vuoden päästä sarjasta: "Sopua on riittänyt. Olemme olleet miehen kanssa paremmassa yhteisymmärryksessä kuin yli 30 vuoteen. Ne olennaiset teemat ja opit, joita silloin valmennuksessa jyystimme, ovat kestäneet. Hyödyimme siis kovasti sessioistamme luonasi. Lämmin kiitos sinulle!"

Nainen, parivalmennus

"Kiitos ajatuksia herättelevästä ja mielenkiintoisesta vuorovaikutustaitojen valmennuksesta. Tuntuu, että olit hyvin perehtynyt taustaamme ja tilanteeseemme etukäteen.

 

Vaikka olitkin pohtinut tapaamisen runkoa etukäteen, joustit sujuvasti tilanteen ja esiin nousseiden aiheiden mukaan, jolloin tuntui, että pääsimme aidosti kiinni juuri meille tärkeisiin teemoihin. Yhdistelit oivallisesti teoriaa ja omia sekä muiden kokemuksia, mikä havainnollisti asioita laaja-alaisesti.

 

Olit helposti lähestyttävä ja riittävän jämäkkä - arvostimme sitä, että sanoit asioita suoraan ja rehellisesti, mutta kertaakaan ei tullut tunnetta että jompaa kumpaa olisi syytetty, syyllistetty tai arvosteltu ja se oli erityisen tärkeää.

 

Asioista oli turvallista puhua, ja jäi tunne, että olisit kyennyt pitämään tilanteen kasassa, vaikka tunteet olisivatkin nousseet enemmän pintaan.

 

Pidimme molemmat sinua erittäin ammattitaitoisena ja olimme tyytyväisiä päivän antiin."

Nainen, yksilövalmennus

"Hain selkeyttä elämäntilanteen muutoksessa ja mahdollisuuden purkaa ajatuksia. Ilmapiiri oli vapaa ja luottamuksellinen. Kyllä voin suositella lämpimästi valmennusta. Tämän kaltainen valmennus olisi hyväksi jokaiselle. Saisi hiukan eväitä itsensä ja elämänsä tutkisteluun."

Nainen, parivalmennus

"Itselleni suurin oivallus oli ymmärtää kumppanin erilaisuus: miten eri tavalla ja eri lähtökohdista hän näkee, kokee ja tuntee asioita ja kuinka häntä ei siksi voi suoraan omista lähtökohdistani käsin yrittääkään ymmärtää. 

 

Sekin herätteli, millaisia tunteita minun käytökseni toisessa herättää ja millaisena toimintani hänen näkökulmastaan näyttää - ymmärsin konkreettisesti, missä asioissa minun on käyttäytymistäni muutettava."

Nainen, parivalmennu

"Sain työkaluja omien tunteiden ilmaisemisen ja toisen tunteiden huomioon ottamiseen keskusteluissa."

Mies, parivalmennus

"Valmennus oli tehokasta. Koen kurssin olleen hyödyllinen ja elämääni helpottava. Huomasin puutteita sosiaalisissa taidoissani. Arvostan nyt puolisoani enemmän."

Nainen ja mies, parivalmennus
"Tilanne oli se, että piti päästä heti saamaan apua. Ei voitu jäädä julkisen puolen jonoon - olisi sillä aikaa jo erottu. Hirvittää ajatella, miten meille olisi käynyt, jos ei olisi saatu heti aikaa. Nyt kuukauden päästä asiat on toisin. Tämä on hyvä alku."

"Tunteista puhuminen oli vaikeaa, mutta kertaakaan ei tullut olo, etten pysty. Olen ymmärtänyt keskustelun merkityksen."

Mies, parivalmennus

"Valmennus avasi uusia näkökulmia ja ratkaisumalleja pulmatilanteisiin. Sinikka on asiansa osaava: sopiva "ote" vaikeisiin asioihin eikä yhtään kliinistä tai diibadaabaa. Älyttömän hyödyllistä kaikille pareille. Suosittelen kyllä Sinikan parisuhdekoulua!"

Mies, pari- ja yksilövalmennus
"Jos tätä olisi ollut 5 vuotta sitten, emme olisi eronneet. Jo ensimmäisen kerran jälkeen oli helpottunut olo. Olen suositellut sinua kaikille kavereille, jotka eroa miettivät."

Nainen, parivalmennus

"Olen oppinut ymmärtämään, että riidellä voi rakentavamminkin eikä pää punaisena räyhätä. Saimme vinkkejä riitelyyn. Huomasin, että puhumalla sa paljon hyvää aikaan. Olet aivan mahtava valmentaja!" 

Mies, parivalmennus

"Minusta Kipinää parisuhteeseen -valmennussarja palautti meidät liikuttavalla tavalla perusasioihin. Mielestämme näimme arvokkuuden rakkaudestamme, palasimme ytimeemme. Pienetkin jutut ovat nyt tuntuneet vaikuttavilta, kun merkityksen käsittää. Kyl mie uskossa elän, että hyvillä säädöillä edetään."

Nainen, pari- ja yksilövalmennus

"Parisuhdehuolto toimi hyvin odotukseni suuntaisesti. Ei tämä nyt ihan halpaa touhua ollut, mutta koska koen saaneeni siitä sen mitä ennakolta toivoinkin, niin maksu ei sureta. 

 

Tehtävät ja muu materiaali toimivat oikein hyvin ja osuivat hyvinkin niihin alueisiin, joita meillä oli tarvekin selvitellä.  

 

Ilmapiiri myös oli sellainen, joka mahdollisti asioiden avaamisen ja puhumisen. Tehtävät, joissa meidät ohjattiin puhumaan toisillemme, erityisen hyviä, esim. peilitekniikka. 

 

Uskon, että keskinäinen kykymme ratkoa pulmatilanteita jatkossa on aikaisempaa parempi. Omat ajatukseni, tunteeni ja asenteeni puolisooni ovat huomattavasti aikaisempaa myönteisemmät ja mutkattomammat, kun pinnan alla ollut vihaisuus on lähtenyt sulamaan. Tärkein asia on varmaankin se, että uskon tulevien vuosien olevan viime vuosia parempia." 

Mies, yksilövalmennus

"Valmennus oli lämminhenkistä ja asiallista. Prosessi johdatteli ajattelemaan asioita toisin, miten itse olisi osannut. Opin ymmärtämään itseäni paremmin, samoin parisuhteen päättymiseen johtaneita syitä. Ajatukseni parisuhdetta kohtaan on nyt toisenlaiset valmennuksen jälkeen. Sain tästä itse enemmän kuin odotinkaan. Ihan hirveän iso hyöty, että pääsen erosta yli."

Mies, parivalmennus
"Valmennus oli ammattitaitoista, tasapuolista ja käsitteli hyvin niitä ongelmia, joita meidän suhteessa on ollut. On löydetty kipupisteet ja keinot näitä käsitellä. Akuutit asiat ovat purkautuneet hyvään suuntaan. Paljon sain eväitä."


Nainen, parivalmennus

"Kaipasin ulkopuolisen näkemystä ja uusia toimintatapoja. Ilmapiiri oli vapaa ja keskusteleva, kuunteleva ja rohkaiseva, erityisen hyvältä ja tärkeältä tuntui tasapuolisuuden tunne. Parisuhdekoulu antoi kyllä avaimia ja ajatuksia. Oivalsin, että nyt on tie auki sille, että kumpikin ottaa vastuuta suhteesta. Tämä oli meille ehdottomasti hyvä juttu!"

Suosittelen tätä kaikille. Ihmissuhteet eivät ole mitenkään helppo kansalaistaidon laji, mutta niissä kouluttautuminen tapahtuu useimmiten ”kantapään kautta” ja vähän liian helposti laitetaan myös ”kantapäät vastakkain”. 

Nainen, parivalmennus
"En uskalla edes ajatella, mitä meille olisi tapahtunut ilman tätä! Nyt luulen, että saamme yhdessä hyvät eläkepäivät kaiken tämän kokemamme jälkeen."

Mies, parivalmennus

"Hain uutta alkua seuraavalle 30 vuodelle, ja valmennus vastasi hyvin odotuksiani. Tiedostin, kuinka iso ongelma meillä oli vuorovaikutuksessa. Sain siihen innostuksen ja uskon, että vuorovaikutustaitoja voi harjoitella - nyt sitten puhutaan ja opetellaan. Oli hyvä, että valmentaja oli reilusti vetämässä keskusteluja. Hän on helposti kohdattava henkilö. Valmentaja sopivan napakka.

 

Sinikan vahvuuksia: lämmin olemus, rohkeus väliintuloihin tarvittaessa, viestinnän ja käytettävissä olevan materiaalin osaaminen ja keskusteluilmapiirin luominen.

 

Voin hyvin suositella Parisuhdekoulua -  parempi elämä!"

Nainen, parivalmennus

"Oikeaan paikkaan tultiin. Osaat "laittaa meitä avautumaan" oikealla tavalla. Joku tarvittiin sanoittamaan meitä kumpaakin toisillemme, ja nostamaan asiat pöydälle. Itse emme siihen olisi enää kyenneet. Tehtävät ovat hyviä, vaikkakin raskaita. Koko peitelty tunteiden kirjo ryöpsähtääkin aina itselläni esiin tapaamisissa.. loppupäivän onkin ihan naatti. Raskasta mutta vapauttavaa!"

Nainen, parivalmennus

"Hain parisuhteeseen työkaluja, etenkin vuorovaikutukseen liittyviä, joilla pitkä liitto jaksaisi paremmin. Kaipasin myös ulkopuolista silmää. 

 

Parasta oli keskustelu parisuhteestamme ja valmentajan havainnointi. Saimme keskustella tunneasioista ohjatusti, mikä antoi meille uusia näkökulmia toisen tavasta ajatella. Enneagrammityyppeihin tutustuminen oli herättävää.

 

Valmentaja on oikein "jalat maassa", joten meidän oli todella helppo avautua jo heti ensi kerrasta. Miellyttävä, inhimillinen ohjaustyyli. Hyvä kun tämä ei ole terapiaa vaan valmennusta, tai pikemminkin parisuhdekoulu."

Mies, parivalmennus

"Solmu-prosessi selkeytti päätöstä erota. Tärkeintä oli eropäätökseni kypsyminen. Hyödyllisintä oli oppia enemmän itsestäni ja oppia vuorovaikutustaitoja. Valmentajan lähestymistapa oli hyvä ja henkilökohtainen. Harjoitukset ja kirja olivat hyviä. Suosittelen kokeilemaan valmennusta: parempi kokeilla, josko vielä voisi jatkaa yhdessä, kuin olla kokeilematta."

Mies, pari- ja yksilövalmennus

"Pidin erityisesti avoimesta, lämpimästä, rakentavasta mutta samalla riittävän ”haastavasta” ilmapiiristä. Parisuhde kaipaa mielestäni ”ulkopuolisen” näkökulmaa, niin kuin valmentaja sai avatuksi asioita, johon itse ei varmaankaan olisi pystytty. Tarvittaessa käytiin läpi myös hankalat asiat, joita tuskin olisi voitu käydä niin hyvässä hengessä itse läpi."

Mies, yksilövalmennus

"Olen kyllä toipunut erosta paremmin. Valmennuksesta löytyi hienoja oivalluksia. Se avasi monelta osin omaa parisuhdemaailmaa sekä omaa käyttäytymistä ja omia tarpeitani. Tuli paljon hyviä havaintoja ja kokonaisuuden näkemystä yksittäisten asioiden sijaan. Hyvien kysymysten myötä avautuu paljon uusia näkökulmia.

Sinikka on valmentajana oikeudenmukainen ja erittäin tarkka havainnoija."

 

Nainen, parivalmennus

"Valmentaja on erittäin sopiva persoona tähän työhön. Hän osasi olla napakka ja piti aikataulun. Antoi tilaa osallistujille ja ei syyttänyt ketään.

 

Olin tyytyväinen parivalmennukseen etenkin sen takia, että jokaisella tapaamisella oli oma teemansa, jonka ympärillä asiat käsiteltiin. Asiat käsiteltiin aina loppuun asti eikä hypitty asiasta toiseen. Valmentaja osasi ohjata hyvin keskustelua antaen kuitenkin tilaa molemmille pareille. Uskon, että solmuvalmennus olisi erittäin tarpeellinen kaikille aviopareille."

 

Nainen, yksilö- ja parivalmennus

"Valmentaja on tavattoman kannustava, avoin ja vastaanottava ihminen. Hänestä ei välity puolueellisuutta eikä ennakkoasenteita saati tuomitsevuutta. Keskustelut aukaisee tilannetta kivasti puolueettomassa kehyksessä. Itselleni on ollut helpottavaa löytää selvyys siihen, miksi reagoin ja mihin reagoin."

 

Mies, yksilövalmennus

”Parisuhdehuolto-sarja sai konkreettisesti potkittua allekirjoittanutta lähtemään tekemään asioita näiden oppien mukaisesti. Luottamus omiin vaikutusmahdollisuuksiin nousi keskustelun seurauksena, tämä oli se tärkein juttu. Valmentaja oli mukava ihminen. Valmennus jokaiselle kansalaiselle pakolliseksi vuoden välein.”

 

Mies, parivalmennus

"Opin erinomaisesti jäsentämään solmutilannetta ja sitä, miksi ja miten olemme tähän tulleet.

Mielestäni toimivinta oli se, että sain tuoda vapaasti omia näkemyksiäni esille. Tasapuolisuus toimi.

 

Valmentajan työskentely oli erinomaista. Valmentaja on mielestäni hyvin positiivinen ja helposti lähestyttävä, siinä mielessä turvallinen henkilö.

 

Kyllä voin suositella, koska tämä Solmu-menetelmä, jos sitä siksi voi sanoa, on vapaa erinäköisistä ismeistä keskittyen vain ihmisiin. Mekin olemme olleet muussakin parityössä ja kyllä tämä oli parasta."

 

Mies, parivalmennus

"Jäsensin erinomaisesti solmutilannettamme: miten ja miksi olemme solmussa. Työskentely lisäsi hyvin itsetuntemustani, opin ilmaisemaan ajatuksiani, tunteitani ja tarpeitani puolisolle. Kuuntelen vaimoani nyt enemmän ja paremmin. Hänkin oppi kuuntelemaan hyvin minua.

 

Kurssi selkeytti ajatuksiani, ja antoi työkaluja parisuhteessa selviämiseen. Sinikka oli hyvin läsnä ja sain paljon toimintatapoja parisuhteemme parantamiseksi. Tottakai suosittelen kaikille parisuhdevalmennusta!"

 

Nainen, yksilövalmennus

”Hakeuduin valmennukseen ennen isoja elämänmuutoksia ja päätöksiä. Joka kerta menin hyvin mielin valmennukseen ja sieltä pois. Sain paljon uusia näkökulmia asioihin ja lähestymistapoja tilanteisiin, missä on parannettavaa, ja tsemppausta hankaliin tilanteisiin. Tein pieniä muutoksia arkeen ja tottumuksiin, millä saa paljon kaikkea ihanaa aikaan. Pieni oivallus tuli moniin asioihin ja siihen, että kyllä minäkin tähän pystyn. 

 

Valmentajani oli mahtava, sain todella ammattimaisia näkökulmia, mitkä sopivat juuri minulle ja tilanteeseeni. Hän oli todella hyvä kuuntelemaan, ymmärtäväinen, iloinen, tsemppaava.”

 

Mies, parivalmennus

"Parisuhdeneuvonta auttoi minua erinomaisesti harkittujen päätösten tekemisessä parisuhteeni hyväksi. Työskentelymenetelmät ja parineuvojan työskentely olivat erinomaisia, ja auttoi minua jäsentämään hyvin solmutilannetta: miten ja miksi olemme joutuneet siihen."

 

Nainen,  yksilövalmennus

”Oli hyvä miettiä, mitä oikein haluan. Sain hyviä ideoita ja ajatuksia. Ja mikä parasta, myös toteutin niitä! Oli mukava jutella vuorovaikutteisesti. Odotin innolla tapaamisia. Sain ajattelemisen aihetta sekä konkreettisia välineitä.”

 

Nainen, parivalmennus

"Solmuja parisuhteessa -työskentelystä annan yleisarvosanaksi erinomainen. Valmentajan työskentely oli samoin erinomaista. Valmentaja näki hyvin epäkohdat ja avasi näin silmiäni. Sinikka on hyvä kuuntelija ja elämänkokemukset ja oma vinkkeli näkyvät, persoonana myös hauska.

 

Itsetuntoni on parantunut, ja prosessia antoi eri näkökulmia tilanteseemme ja näkemään solmun ytimen. Pääsin hyvin selville, mitä tahdon parisuhteeni suhteen ja sain apua harkittujen päätösten tekemisessä. Ajatuksia tämä on paljon herättänyt ja olen tehnyt muutoksia itsesäni ja parisuhteessani."

 

Nainen, yksilövalmennus

 

”Oli ongelmia oman päätöksen tekemisessä. Pääsin nousemaan ongelman ”päälle”. Valmentaja oli tarpeeksi vahva eikä antanut mun johdatella, että antaisi mulle neuvoja. Jokainen valmennettavahan on erilainen ja valmentajan tulee reagoida valmennettavan persoonan mukaan. Valmentaja ei lähtenyt mun vietäväksi. Puhutti tarpeeksi, ja kun kuulin oman äänen aprikoivan asioita, päästiin lopputulokseenkin siinä, missä oli tarpeen.”

 

Nainen yksilövalmennus

”Valmennus osui tähänastisen elämäni suurimmassa muutostilanteessa. Itseluottamus ei ollut tuolloin korkeimmillaan, etsin arvoja itsestäni ja ympäristöstäni jossa elin niin työ- kuin henkilökohtaisissakin ihmissuhteissa.

 

Koin valmennuksen hyvin luontevana ja sujuvana, missään vaiheessa ei tullut epämukava olo, ei edes silloin kun oltiin kipeiden ja aikaisemmin vältettyjenkin asioiden äärellä. Valmennuksen metodit sopivat itselleni hyvin, suurin rooli oli varmasti Sinikalla ja hänen taidollaan kuljettaa valmennusta eteenpäin.

 

Sinikka on rauhallinen, selkeä ja kuitenkin iloisen innostava valmentaja. Erityisesti pidin johdonmukaisuudesta ja tarkoista havainnoista matkan varrella ”sanoit edellisellä kerralla näin, tuntuuko edelleen siltä että …” . Valmentaja keskittyi minuun 100 % ja antoi luontevasti esimerkkejä jos oli vaikea päästä johonkin asiaan kiinni.

 

Mutkaton ja sujuva ammattilainen. Tiedän varsin monta kenelle suosittelisin nimenomaan Sinikan valmennusta!"

 

Nainen, yksilövalmennus

”Syksyllä olin lähellä masentua, itsetunto nollassa, kaikki tuntui kaatuvan päälle. Alussa olin epäileväinen, mutta jo ensimmäisen istunnon aikana koin, että minua kuunnellaan. Pystyin kertomaan asioista, joita olin vain hautonut yksin mielessäni.

 

Valmentajan motivointi toimi kohdallani erittäin hyvin, uudenlaisen minäkuvan löytämminen sekä itsensä hyväksyminen olivat isoja asioita. Valmennuksen jälkeen oloni oli korjaantunut huomattavasti. Valmentaja auttoi minua huomaamaan, ettei elämäni olekaan niin synkkää ja että minä olen aika hyvä tällaisenakin. Elämäni on nyt paljon valoisampaa, opettelen ja olen oppinut katsomaan asioita positiivisella tavalla.

 

Mielestäni Sinikka osasi hyvin etsiä minusta juuri niitä asioita, joihin pitääkin kiinnittää huomiota. Sain aikaa kertoa omista ajatuksistani. Hän kannusti ajattelemaan asioista positiivisella tavalla. Hänen valmennuksensa oli innostavaa. Hänen rauhallinen persoonansa tuki minun ajatuksiani ja hän osasi hyvin etsiä niitä asioita, missä koinkin tarvitsevani apua. Sinikka on hieno persoona ja on kyllä juuri ihminen omalla alallaan.”

 

Nainen, yksiövalmennus

 

”Sinikka on helposti lähestyttävä ja iloinen ihminen. Minusta oli hauska jutella valmentajan kanssa ja miettiä eri vaihtoehtoja, saada uusia näkökulmia. Omien arvojen ja oman käyttäytymisen tutkaileminen joskus aina välillä on aina hyväksi. Voisin suositella valmennusta esimerkiksi ihmisille, jotka haluavat uusia näkemyksiä asioihin.”

 

Mies, yksilövalmennus

”Valmennus osui vaiheeseen, jolloin olin tyytyväisenä omaan elämän tilanteeseen, mutta hain uutta näkökulmaa ajatella asioiden tärkeysjärjestystä. Valmennus oli mielestäni hyvä tapa käsitellä ja avata mielessä olevia kysymyksiä. Valmentajan kysymykset ja asioiden kyseenalaistaminen saivat miettimään, ajattelemaan ja keskustelemaan asioita auki tavalla, jota tuskin itse olisi osannut tehdä. Valmennuksella sai varmuutta omaan arvomaailmaani.

 

Hienoa oli, että valmentaja sai minut puhumaan ja ajattelemaan ohjauksellaan. Hän käytti hyvin aiemmilla kerroilla tekemiään muistiinpanoja valmennuksen etäänpäin viemisessä.

 

Voisin suositella valmennusta tutuille, joilla saattaa olla käsittelemättömiä asioita työ-, ystävä-, parisuhde- tai perhepiirissä. Niille, jotka haluavat laittaa asioitaan tärkeysjärjestykseen tai hakea vahvistusta omalle ajattelutavalleen tai elämän arvoille.”

 

Nainen, pienryhmävalmennus

”Elämäntilanteeni oli valmennukseen mitä parhain – olin hakemassa niin henkilökohtaiseen kuin työelämäänikin totaalista suunnanmuutosta. Valmennus tähän hetkeen oli kuin puuttuva palanen palapelistä.

 

Ryhmän ilmapiiri oli avoin, kannustava ja lämminhenkinen. Jokainen sai olla oma aito oma itsensä hyvine sekä rakentavine puolineen. Valmennus oli hyvin kuunteleva ja keskusteleva, dialogi ja ryhmän dynamiikka toimi. Olin prosessissa jo aika pitkällä ennen koulutuksen alkuakin mutta sain paljon uusia välineitä käsitellä asioita.

 

Sinikka on huippuvalmentaja - luonteva, ammattitaitoinen, kekseliäs, äärimmäisen tilannetajuinen ja empaattinen silti jämäkkä ja ryhdikäs, jotta asiat rullaavat ja menevät eteenpäin. Sinikka on hauska, mukava ihminen. Sinikalla on elämänkokemusta ja rohkeutta peilata asioita myös oman kokemuksen kautta, arvostan sitä suuresti. Valmentaja saattaa jäädä etäiseksi ja vaikeasti lähestyttäväksi jos on liian ammattimaisen etäinen. Mielestäni Sinikalla on hyvä tasapaino valmennustyössään.”

 

Nainen, yksilövalmennus

”Valmennus toimi hyvin asiantuntevasti ja henkilökohtaisesti. Kohdallani toimi hyvin kannustava valmentaminen ja empaattinen ote työskentelyyn. Lähdin valmennuksesta aina hyvillä ja positiivisella mielellä kotiin ja minulle jäi oikein hyvä ja innostunut mieli. Valmennus tsemppasi minua monessa asiassa. Pystyin keskustelemaan vapautuneesti omista henkilökohtaisista asioistani valmentajani kanssa. Oivalsin, että haluan pitää itsestäni huolta ja sain lisää rohkeutta ja itsevarmuutta tehdä asioita, kuten minusta tuntuu.

 

Valmentajani oli hyvin asiantunteva, rauhallinen ja kuunteli hyvin. Hänellä on hyvä keskustelu- ja kuuntelutaito. Persoonana mielestäni valmentajani osasi työnsä erittäin hyvin.”

 

Nainen, pienryhmävalmennus

 

”Valmennus edesauttoi suuresti muutostilanteen tutkimisessa eri näkökulmista. Ryhmävalmennus sujui erinomaisesti ja ryhmän sisäinen ilmapiiri oli hyvin kannustava, avoin, positiivinen ja kaikin tavoin innostava. Kokoontumisten jälkeen lähti aina iloisin, odottavin, rohkein ja avoimin mielin kohti uusia haasteita.

 

Valmentajan valmennustapa ja ylipäänsä tapa olla on hyvin kannustava, lämminhenkinen, iloinen, huumorintajuinen, sydämellinen ja positiivinen mutta myös erittäinen ammattimainen ja asiantunteva. Oman kokemuksesi esiin tuominen elävin esimerkein oli myös innostavaa. Valmentajan kuuntelu- ja eläytymiskyky ovat mielestäni loistavat. Hän osaa tuoda todella hyvin ja kannustavalla tavalla esiin myös pientä fiksausta tai jopa kokonaan huomiotta jääneitä asioita."

 

Nainen,  pienryhmävalmennus

”Kannustava ilmapiiri loi turvallisen ympäristön asioiden pohtimiselle. On ollut hyvin vaikeaa edes tietää, kuka oikein olen ja mitä haluan. Nämä asiat ovat pikkuhiljaa selkiytyneet jälleen ja oli todella mahtavaa saada aikaa näiden asioiden läpikäymiseen laajemminkin valmennuksen ohessa.

 

Valmennuksesta lähdin aina uutta intoa puhkuen ideoita toteuttamaan. Aika vauhdilla mentiin, mutta joka kerta kuitenkin tuntui, että sait meidän jokaisen asioiden ytimestä kiinni ja annoit ideoiden lisäksi myös oivallisia täsmäohjeita ja olit jokaisen valmennettavan vahva asiantuntija-apu.”

 

Nainen, pienryhmävalmennus

”Valmennusmalli oli hyvä. Verrattuna yksilövalmennukseen tässä sai monenlaista kannustusta ja lisäksi pääsi miettimään muiden ongelmia, jolloin oma ongelma ei kasvanut liian isoksi.

 

Valmentajana Sinikka on asiantunteva, kannustava ja jämäkkä. Hän välittää aidosti valmennettavistaan. Ihailen hänen kykyään palata asiaan, kun keskustelu rupesi rönsyilemään muihin aiheisiin. Sinikka ei myöskään tarttunut omiin epäilyyni, vaan valoi uskoa siihen, että asia kuin asia hoituu. Olen erittäin tyytyväinen osallistumisestani valmennukseen!”

 

Kun aloitat nyt, huomaat vuoden päästä, että se kannatti.

 

"Valmennus pysäytti minut hienolla tavalla. Pääsin puhumaan asioista, jotka olivat lukossa, sekä raskaista tavoista riidellä."
 
"Ei mikään massapalvelu. Hyvä hinta-laatusuhde. Toimi paremmin kuin terapia."

"Ollaan tosi tyytyväisiä, kuinka ohjasit tulehtunutta keskustelua. Ei kullä oltaisi ilman sinua saatu asioita mihinkään suuntaan. Nyt tilanne rauhallisempi ja haluamme selvittää asioita johdollasi."
 
"Ihanan rehellistä, heti kotoisa olo, mikä teki avautumisen helpommaksi. Rento ilmapiiri."

Opin uutta itsestäni ja parempia vuorovaikutustapoja. Valmentaja osasi selittää hyvin asiat ja antoi meidän olla itsejämme."

"Silmiä avaava kokemus. Asioiden käsittely kanssasi on ollut erittäin sujuvaa ilman kiusallisia tilanteita. Saat ajatuksesta kiinni jo puolesta sanasta."

"Valmentajalla tosi hyvä ote ja erinomainen ammattitaito!"

"Tulimme ja lähdimme hymyssä suin ja saimme taas toisistamme uusia
oivalluksia! Osaat tosi hienosti viritellä turvallisen, arvostavan ja iloisen ilmapiirin keskustelulle."


"Sinä pelastit meidän liiton!"

"Olemme saaneet paremman keskusteluyhteyden ja uusia työkaluja, joiden avulla jatkamme eteenpäin."

 
"Oivalsin omien toimieni vaikutuksen vastapuoleen. Huomaan vaimon ajattelunkin muuttuneen parempaan päin. Olen jo suositellut parivalmennusta ystäville."
 
"Valmentaja on tavattoman kannustava, avoin ja vastaanottava ihminen. Hänestä ei välity puolueellisuutta eikä ennakkoasenteita saati tuomitsevuutta."
 
"Keskustelut aukaisee tilannetta kivasti puolueettomassa kehyksessä. Itselleni on ollut helpottavaa löytää selvyys siihen, miksi reagoin ja mihin reagoin."

"Parisuhdekoulu antoi kyllä avaimia ja ajatuksia. Oivalsin, että nyt on tie auki sille, että kumpikin ottaa vastuuta suhteesta. Meille ehdottomasti hyvä juttu!"

"Sain työkaluja omien tunteiden ilmaisemisen ja toisen tunteiden huomioon ottamiseen keskusteluissa."

"Kiitos ajatuksia herättelevästä ja mielenkiintoisesta vuorovaikutustaitojen valmennuksesta. Tuntuu, että olit hyvin perehtynyt tilanteeseemme etukäteen. Pääsimme aidosti kiinni juuri meille tärkeisiin teemoihin."
 
"Yhdistelit oivallisesti teoriaa ja omia sekä muiden kokemuksia, mikä havainnollisti asioita laaja-alaisesti."
 
"Olit helposti lähestyttävä ja riittävän jämäkkä - arvostimme sitä, että sanoit asioita suoraan ja rehellisesti, mutta kertaakaan ei tullut tunnetta että jompaa kumpaa olisi syytetty, syyllistetty tai arvosteltu ja se oli erityisen tärkeää."
 
"Asioista oli turvallista puhua, ja jäi tunne, että olisit kyennyt pitämään tilanteen kasassa, vaikka tunteet olisivatkin nousseet enemmän pintaan."
 
"Auttoi minua erinomaisesti harkittujen päätösten tekemisessä parisuhteeni hyväksi."

"Pidimme molemmat sinua erittäin ammattitaitoisena ja olimme tyytyväisiä päivän antiin."

"Tilanne oli se, että piti päästä heti saamaan apua. Ei voitu jäädä julkisen puolen jonoon - olisi sillä aikaa jo erottu. Hirvittää ajatella, miten meille olisi käynyt, jos ei olisi saatu heti aikaa."
 
"Työskentelymenetelmät ja parineuvojan työskentely olivat erinomaisia, ja auttoi minua jäsentämään hyvin solmutilannetta: miten ja miksi olemme joutuneet siihen."
 
“Sinikka on huippuvalmentaja. Luonteva, ammattitaitoinen, kekseliäs, äärimmäisen tilannetajuinen ja empaattinen. Silti jämäkkä ja ryhdikäs, jotta asiat rullaavat ja menevät eteenpäin."
 
"Hienoa oli, että valmentaja sai minut puhumaan ja ajattelemaan ohjauksellaan."

"Hain uutta alkua seuraavalle 30 vuodelle, ja valmennus vastasi hyvin odotuksiani. Tiedostin, kuinka iso ongelma meillä oli vuorovaikutuksessa. Sain innostuksen ja uskon, että vuorovaikutustaitoja voi harjoitella - nyt sitten puhutaan ja opetellaan. Oli hyvä, että valmentaja oli reilusti vetämässä keskusteluja."

"En uskalla edes ajatella, mitä olisi tapahtunut ilman tätä!"
 
"Valmentaja on helposti kohdattava henkilö. Voin hyvin suositella Parisuhdekoulua -  parempi elämä!"

"Loistava ilmapiiri! Hyvä itsetutkiskelun paikka. Oen ollut törppö."

"Oivalsin, mikä merkitys kommunikoinnilla on. Parisuhde vaatii jatkuvaa työtä. Saimme hyviä keskustelunavaajia ja vinkkejä."

"Sinikka on valmentajana oikeudenmukainen ja erittäin tarkka havainnoija."

"Suosittelen kaikille. Ihmissuhteet eivät ole helppo kansalaistaidon laji: niissä kouluttautuminen tapahtuu useimmiten ”kantapään kautta” ja vähän liian helposti laitetaan myös ”kantapäät vastakkain”."

"Valmennus oli lämminhenkistä ja asiallista. Sain tästä itse enemmän kuin odotinkaan. Ihan hirveän iso hyöty, että pääsen erosta yli."
"Valmennus oli ammattitaitoista, tasapuolista ja käsitteli hyvin niitä ongelmia, joita meidän suhteessa on ollut. On löydetty kipupisteet ja keinot näitä käsitellä."
 
"Valmentajan koulutus,kokemus ja innostus työhön näkyivät. Persoona ja opetustyyli olivat sopivia."
 
"Nyt saimme niihtä kauan odottamiamme työkaluja sekä oppia. Ennen kurssia en uskaltanut odottaa näin paljoa."
"Pitkä sarja 10 krt hintava, mutta hinta-laatusuhde oli kohdallaan. Jos parisuhde parantui, niin oli todella hintansa arvoinen."

"Valmentaja on oikein "jalat maassa", joten meidän oli todella helppo avautua jo heti ensi kerrasta. Miellyttävä, inhimillinen ohjaustyyli. Hyvä kun tämä ei ole terapiaa vaan valmennusta, tai pikemminkin parisuhdekoulu."
 
”Hakeuduin valmennukseen ennen isoja elämänmuutoksia ja päätöksiä. Joka kerta menin hyvin mielin valmennukseen ja sieltä pois."
 
"Sain paljon uusia näkökulmia asioihin ja lähestymistapoja tilanteisiin, missä on parannettavaa, ja tsemppausta hankaliin tilanteisiin."

"Osaat "laittaa meitä avautumaan". Joku tarvittiin sanoittamaan meitä kumpaakin toisillemme ja nostamaan asiat pöydälle. Itse emme siihen olisi enää kyenneet. Raskasta mutta vapauttavaa!"
 
"Tein pieniä muutoksia arkeen ja tottumuksiin, millä saa paljon kaikkea ihanaa aikaan. Pieni oivallus tuli moniin asioihin ja siihen, että kyllä minäkin tähän pystyn." 

"Minusta Kipinä-sarja palautti meidät liikuttavalla tavalla perusasioihin. Näimme arvokkuuden rakkaudessamme, palasimme ytimeemme. Pienetkin jutut ovat nyt tuntuneet vaikuttavilta, kun niiden merkityksen käsittää. Kyl mie uskossa elän, että hyvillä säädöillä edetään."

"Valmentaja on helposti lähestyttävä, avoin, asioihin laajasti perehtynyt ja innostunut. Koin olevani ainutlaatuinen omassa tilanteessani. Olit keskittynyt juuri minuun ja minun ohjaamiseen."
 
"Vaikka tunteista paljon puhuttiinkin, tyylisi sopii myös sellaiselle, joka karttaa ”tunnehömppää” tai ”terapeuttista” lähestymistapaa."
 
"Valmentajan työskentely oli erinomaista. Valmentaja on mielestäni hyvin positiivinen ja helposti lähestyttävä, siinä mielessä turvallinen henkilö."
 
"Tämä valmennus on vapaa erinäköisistä ismeistä keskittyen vain ihmisiin. Mekin olemme olleet muussakin parityössä ja kyllä tämä oli parasta."

"Tehtävät ja muu materiaali toimivat oikein hyvin ja osuivat hyvinkin niihin alueisiin, joita meillä oli tarvekin selvitellä."
 
"Ilmapiiri mahdollisti asioiden avaamisen ja puhumisen. Tehtävät, joissa meidät ohjattiin puhumaan toisillemme, erityisen hyviä."

"Pidin erityisesti avoimesta, lämpimästä, rakentavasta mutta samalla riittävän ”haastavasta” ilmapiiristä. Parisuhde kaipaa mielestäni ”ulkopuolisen” näkökulmaa, niin kuin valmentaja sai avatuksi asioita, johon itse ei varmaankaan olisi pystytty. Tarvittaessa käytiin läpi myös hankalat asiat, joita tuskin olisi voitu käydä niin hyvässä hengessä itse läpi."

"Sinikan vahvuuksia: lämmin olemus, rohkeus väliintuloihin tarvittaessa, viestinnän ja käytettävissä olevan materiaalin osaaminen ja hyvän keskusteluilmapiirin luominen."

"Valmennus oli lämminhenkistä ja asiallista. Prosessi johdatteli ajattelemaan asioita toisin, miten itse olisi osannut."
 
"Opin ymmärtämään itseäni paremmin, samoin parisuhteen päättymiseen johtaneita syitä. Ajatukseni parisuhdetta kohtaan ovat nyt toisenlaiset."
 
"Sain valmennuksesta itse enemmän kuin odotinkaan. Ihan hirveän iso hyöty, että pääsen erosta yli."

"Suurin oivallus oli ymmärtää kumppanin erilaisuus: miten eri tavalla ja eri lähtökohdista hän näkee, kokee ja tuntee asioita ja kuinka häntä ei siksi voi suoraan omista lähtökohdistani käsin yrittääkään ymmärtää."
 
Sekin herätteli, millaisia tunteita minun käytökseni toisessa herättää ja millaisena toimintani hänen näkökulmastaan näyttää. Ymmärsin konkreettisesti, missä asioissa minun on käyttäytymistäni muutettava."

"Valmentajan valmennustapa ja ylipäänsä tapa olla on hyvin kannustava, lämminhenkinen, iloinen, huumorintajuinen, sydämellinen ja positiivinen mutta myös erittäinen ammattimainen ja asiantunteva."
 
"Oman kokemuksesi esiin tuominen elävin esimerkein oli myös innostavaa."
 
"Valmentajan kuuntelu- ja eläytymiskyky ovat mielestäni loistavat. Hän osaa tuoda todella hyvin ja kannustavalla tavalla esiin myös pientä fiksausta tai jopa kokonaan huomiotta jääneitä asioita."

"Opin puhumaan tunteistani ja vaikeistakin asioista. Oivalsin keskustelun tärkeyden."

"Parasta oli keskusteluyhteyden löytyminen, osasin antaa toiselle ymmärrystä tarpeistani ja selventää asioita, joita en itse osannut sanoittaa. Olen toiveikkaampi suhteestamme."

"Ilmapiiri oli salliva ja hyväksyvä. Ei syytelty kumpaakaan vaan haettiin ongelmiin ratkaisuja. Hyvä valmentaja!"

"Kiitos Sinikka ammattitaitoisesta ohjauksesta.
Näillä eväillä on hyvä rakentaa parempaa parisuhdetta. Oli hyvin silmiä avaavaa."


"Monipuolista osaamista, tarkkanäköisyyttä"

"Valmentava ote sopi meille. Terapia on kokeiltu. Tykkäsin kokonaisuudesta!
 
"Sinikan ote toimi ja ilmapiiri oli hyvä. Keskustelu meni eteenpäin. Kävimme läpi myös akuutteja aiheita. Saimme myös itsen kehittämiseen vinkkejä. Nyt on uusia työkaluja ja niitä otetaankin käyttöön ajoittain."

"Hain selkeyttä, itsetuntemusta ja välineitä eron käsittelyyn. Sarja oli antoisa ja hyödyllinen. Ilmapiiri oli lämmin, rohkaiseva ja rakentava."
 
Pohdintatehtäviä oli kivuliasta miettiä, mutta niiden purkaminen oli silmiä avaavaa. Valmentajalla on hyvä linja ja tyyli. "
 
"Tapaamiset olivat hyvin suunniteltuja ja etenivät. Valmennus vastasi juurikin tarpeitani."

"Otteesi oli lempeä, mutta napakka, mikä toimi meille tosi hyvin, joka mahdollisti sen, että molemmat pääsivät sanomaan asiansa."
 
"Meille jäi sinusta luotettava ja lämmin kuva. Olit ammattitaitoinen ja selkeästi sinua kiinnosti asiamme ja sen hoitaminen."

"Pysähdyin miettimään omaa käyttäytymistäni ja sitä, mistä se johtui." 

"Kumpikin pääsi sanomaan asiansa keskeytyksettä. Toisen kuuntelu pakotti katsomaan peiliin."

"Ulkopuolisen ohjaus auttoi ymmärtämään toista paremmin. Tajusin, että riidat toistaa samaa kaavaa, jos mitään ei muuteta."

 
"Valmennus oli ihan parasta! Valmennus selvensi omaa ratkaisua ja auttoi äkemään tilanteen minun kannalta. Tästä on ollut suurta apua uuden elämän aloittamiseen. Sain rohkeutta ja itsetuntemusta."

"Eropäätöksen tekemiseen valmennus on hyvä työkalu: entiset kuonat ja taakat on jätettävä taakse, että voi mennä eteenpäin muuten kantaa seuraavaan suhteeseen entisen suhteen ongelmat muuttokuormassa."

 

"Sinä, joka emmit, totean vain, että jos kulkee parisuhdeviidakon "pimeässä, kengittä ilman karttaa ja suuntavalokin puuttuu" kinttupolulla, jos olet itku kurkussa ja yksin, ottaisin ehdottomasti tämän moottoritien Sinikan ohjauksessa. Muuten saat kyllä itse taapertaa karttakädessä pitkänkin matkan. kunnes valoa alkaa löytää.”
"Todellakin suosittelen Sinikkaa. Oli jokaisen sentin arvoista. Pysy Sinikka tuollaisena."
 
"Sinikalla on hyvä aineisto, kotitehtäviä ja varmuutta parisuhteen kompastuskivistä mutta myös mahdollisuuksista.
 
Olen tykännyt tarkoista kysymyksistä jotka jää mieleen pyörimään.
 
Sinikka on iloinen, ponteva, positiivinen ja lämminhenkinen ihminen. Hänellä on hyvä kyky kuunnella, tarkentaa ja tiivistää kuulemaansa. Iloinen naurunhelinä keventämään tunnelmaa, vaikka vakavista ja vaikeista asioita puhutaan.
 
Puolueettomuus parisuhde keskustelussa pysyi, empaattinen mutta puolueeton."

 

"Akuutissa kriisissä saimme helpotusta ja työkaluja paitsi parisuhteeseen myös koko elämän hallintaan. Oli tunne, että välität. Rautainen ammattitaito, kokemusta, rauhallinen tyyli ja osallistutat / haastat molemmat. Todellakin voin suositella tätä. Elämä ja parisuhde saanut uuden mahdollisuuden, vaikuttaa lupaavalta ja valoisalta."
bottom of page